Rajčević: Pohvale za preduzete mjere tokom epidemije u Mrkonjić Gradu

16:04, 08.05.2020.
Izvor: Srna
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da se epidemiološka situacija u Mrkonjić Gradu poboljšava, te je pohvalio načelnicu ove opštine Divnu Aničić i administraciju za preduzete mjere od početka izbijanja epidemije virusa korona.

"Situacija se popravlja, pa ćemo moći očekivati pokretanje nekih dnevnih društvenih aktivnosti koje smo imali i prije epidemije i nadam se da će to ići prema potpunom oporavku i vraćanju u ustaljene životne tokove", rekao je Rajčević novinarima.

On je naveo da je tokom današnje posjete ovoj opštini sa Aničićevom razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i i o mrkonjićkim studentima kojih ima mnogo i koji su izuzetno uspješni.

Aničićeva je rekla da su upoznali ministra i o materijalnim uslovima koje pružaju svojim studentima.

"Redovno isplaćujemo stipendije i jedna smo od vodećih opština u odnosu na iznos izdvojenih sredstava za stipendiranje studenata", naglasila je Aničićeva.

Ministar Rajčević danas je boravio i u susjednoj opštini Јezero, gdje je uručio 15 računara đacima Osnovne škole "Vuk Karadžić".