Rajčević: Pohvale za preduzete mjere tokom epidemije u Mrkonjić Gradu

  • 08.05.2020. 16:04

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da se epidemiološka situacija u Mrkonjić Gradu poboljšava, te je pohvalio načelnicu ove opštine Divnu Aničić i administraciju za preduzete mjere od početka izbijanja epidemije virusa korona.

"Situacija se popravlja, pa ćemo moći očekivati pokretanje nekih dnevnih društvenih aktivnosti koje smo imali i prije epidemije i nadam se da će to ići prema potpunom oporavku i vraćanju u ustaljene životne tokove", rekao je Rajčević novinarima.

On je naveo da je tokom današnje posjete ovoj opštini sa Aničićevom razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i i o mrkonjićkim studentima kojih ima mnogo i koji su izuzetno uspješni.

Aničićeva je rekla da su upoznali ministra i o materijalnim uslovima koje pružaju svojim studentima.

"Redovno isplaćujemo stipendije i jedna smo od vodećih opština u odnosu na iznos izdvojenih sredstava za stipendiranje studenata", naglasila je Aničićeva.

Ministar Rajčević danas je boravio i u susjednoj opštini Јezero, gdje je uručio 15 računara đacima Osnovne škole "Vuk Karadžić".

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.