Ministar u Vladi RS

Rajčević odgovorio Stanivukoviću: “Kvazipolitičar koji živi u svili i kadifi sebi dao za pravo da komentariše projekat ‘e-Beba'”

12:39, 16.11.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Reagovanje ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića na tvrdnje poslanika Draška Stanivukovića iznesene u emisiji "Puls" BN televizije.

"Politička scena Republike Srpske je često na površinu izbacivala otužne i opskurne likove, ali nikada do sada se naše društvo nije suočavalo sa političkom naplavinom koja se temelji na izostanku bilo kakve suštine, vizije, bazičnog znanja neophodnog za javni nastup i ideološkoj ispraznosti", napisao je na Fejsbuku Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

"Protagonisti tog estradnog, kvazipolitičkog pravca ideje zamjenjuju kamerama mobilnih telefona, argumentovan dijalog anonimnim komentarima po portalima i društvenim mrežama, a plan i program olako obećanim napretkom. Draško Stanivuković, personifikacija kvazipolitičara, ocvali omladinac koji već nekoliko godina svilu i kadifu svoje kičeraj palate – simbola tajkunizacije društva pokušava zamijeniti statusom državnika u nastajanju, je tako sebi dao za pravo da u skladu sa opštepoznatom stručnošću, komentariše i kvalifikuje projekat ”e-Beba”, pri tome kriminalizujući Vladu i ministarstvo, mene kao resornog ministra, implementatora odabranog u skladu sa zakonom i predviđenim javnim postupkom, pa i treća lica koja ni na koji način nisu učestvovala u istom", te dodaje:

"Po već viđenoj matrici, u izbacivanju smeća u javni prostor poslužio se fotokopijom ”ponude” kojoj se smije svako ko je ikada bio u dodiru sa informaciono-komunikacionim tehnologijama ili ozbiljnijim poslovnim angažmanom u ovom sektoru, poređenjem neuporedivog, a sve potkrepljujući lažima koje će imati priliku pretvoriti u istinu pred nadležnim sudom. Dakako, prethodno će morati da se naoruža argumentima koje mu ne mogu obezbjediti ni tatin novac, ni marketinške agencije, ni instant fabrike znanja".      

"Zaštita od klevete je zakonom garantovano pravo svakom pravnom i fizičkom licu u Republici Srpskoj koje ću kao odgovoran čovjek iskoristiti. U skladu sa zakonskim odredbama, zlatnom dečku sa Versaće kanabeta ću putem  pravnog zastupnika pružiti mogućnost da demantuje samog sebe i javno se izvini. Ukoliko to gospodin Stanivuković propusti da učini, imaće obavezu da ostane doslijedan u svojim tvrdnjama koje, ukoliko se ispostave lažnim, za sobom povlače i kompenzaciju u visini odštetnog zahtjeva", smatra Rajčević. 

"Novac dobijen od Stanivukovića planiram donirati našim javnim univerzitetima u cilju istraživanja fenomena ”lažnih vijesti” i njihovom uticaju na izbornu volju glasača", zaključuje on.