Osman Mehmedagić Osmica

Rajčević o poništenoj diplomi direktora OBA: Uobičajena procedura

  • 27.09.2019. 14:27

Vijest koja je danas stigla iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske da je poništena diploma direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića podigla je veliku buru u javnosti BiH, rekao je resorni ministar Srđan Rajčević, koji je dodao da je to dio redovnog i uobičajenog postupka.

"Tokom prvostepenog postupka imali smo rješenje Prosvjetne inspekcije koja je utvrdila određene nepravilnosti, a tokom drugostepenog postupka smo mi, kao nadležno ministarstvo, portvdrili tačnost nalaza inspekcije, na osnovu čega je donoseno drugostepeno rješenje", rekao je Rajčević.

Mehmedagiću, kaže Rajčević, ostaje mogućnost pokretanja upravnog spora pred nadležnim Okružnim sudom, i on, ako smatra da su njegova prava ugrožena ovim rješenjem, svoju satisfakciju može potražiti sudskim putem.

Ministar je istakao da se zbog najavljene reforme visokoškolskog obrazovanja, vrše određeni pritisci na resorno ministarstvo.

"Već od samog početka kada smo govorili o potrebi reforme visokoškolskog obrazovanja dobijao sam prijateljske savjete, koji su kasnije postali konkretniji. To je realnost i teret vršenja funkcije. Pred nama su reformski procesi, koji će za jedan dio akademske zajednice vjerovatno biti bolni, ali Ministarstvo i Vlada su odlučni da sprovedemo jednu sveobuhvatnu reformu visokog obrazovanja i da se u tome nećemo pokolebati", istakao je Rajčević.

Istrajnost u ovome će biti primarni cilj u mandatu ove vlade, kaže Rajčević i akademskoj zajednici poručuje da sve što rade u sektoru visokog obrazovanja će biti u cilju poboljšanja položaja i studenata i nastavnog osoblja.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок