Čestitka studentima

Rajčević: Ministarstvo će uvijek podržavati studentski aktivizam

18:24, 12.10.2019.
Izvor: Srna
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je danas na Јahorini, gdje je završena trodnevna studentska radna akcija uređenja ove planine, da će resorno ministarstvo uvijek podržavati studentski aktivizam.

Rajčević je čestitao studentima na uspješnom radu prethodna tri dana kako bi olimpijska ljepotica, koja je ogledalo Republike Srpska, dobila novi sjaj i ljepši izgled.

"Studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu su uređivali staze na Јahorini i samim tim dali doprinos u kontekstu društvenog aktivizma studentske populacije u Republici Srpskoj, koju će resorno ministarstvo uvijek podržavati", rekao je Rajčević novinarima nakon zatvaranja akcije.

On je dodao da ih u resoru visokog obrazovanja i oblasti studentskog organizovanja i standarda čeka dosta posla.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da je ponosan na studente koji su uspjeli urediti Јahorinu.

Kulić je istakao da studenti predstavljaju budućnost Republike Srpske.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević rekao je da se akciji na Јahorini odazvalo više od 200 studenata.

"Tokom tri dana boravka na planini sredili smo pješačke i skijaške staze, pokupili više od 300 vreća smeća, montirali klupe i kante na stazama gdje je bilo neophodno. Trudićemo se da ova akcija preraste u tradiciju", naveo je Slijepčević.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što su uvijek uz studente i prepoznaju značaj akcija.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajeva Uroš Bjelica rekao je da su studenti poslali lijepu sliku sa Јahorine o tome kako da se očuva priroda i životna sredina.

Akciju čišćenja Јahorine organizovala je Unija studenata Republike Srpske i Olimpijski centar "Јahorina".