Univerzitet u Istočnom Sarajevu žila kucavica

Rajčević: Vlada Srpske opredijeljena za pružanje podrške

  • 27.12.2018. 18:49

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je žila kucavica za narod u istočnom dijelu Srpske i ima izuzetan značaj za Vladu Srpske, koja će nastaviti da mu pruža podršku u daljem radu.

Istakao je ovo ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević tokom sastanka sa rukovodstvom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem je bilo riječi o aktuelnim problemima sa kojima se ova visokoškolska ustanova susreće, ali i o poboljšanju stanja u visokom obrazovanju.

"Prostora za unapređenje sigurno da ima dosta. Resorno ministarstvo je trenutno u fazi sagledavanja stanja u visokom obrazovanju, a sigurno da ćemo ubrzo izaći sa određenim prijedlozima kako da se ono unaprijedi",  rekao je Rajčević.

On je dodao da je pitanje studentskog standarda izuzetno važno za Vladu Republike Srpske i Ministarstvo na čijem je čelu, te da je sa rukovodstvom Univerziteta razgovarano o dinamici i pripremi radova za izgradnju studentskog doma u Lukavici.

"Ministarstvo će učiniti sve da to ubrza i da već na proljeće studenti ovog univerziteta dobiju adekvatan smještaj",  istakao je Rajčević.

Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem se školuje gotovo 10.000 studenata na tri ciklusa studija, izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Rajčevića, ocijenivši to kao dobar potez.

"Naš cilj je zadržati ovdje što veći broj studenata sa ovih prostora, ali to zavisi i od nas, odnosno od kvaliteta za koji se mi borimo, da ih što više privučemo na ovaj univerzitet i svaki student nam je jako bitan", istakao je Pašalić.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.