Radović i Stanivuković o smanjenju poreske stope imaju dijametralno suprotna mišljenja

  • 17.02.2021. 13:49

"Evo imate primjer Banjaluku. Ne ulazim uopšte u opravdanost.. Smanjuje se poreska stopa.. pozdravljam to. Oprečna su mišljenja", izjavio je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i povjerenik GO SDS Banjaluka, Milan Radović.

Podsjećamo, PDP je koalicioni partner gorepomenute stranke, a njihov kadar, Draško Stanivuković juče je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao kako će budžetski prihodi biti smanjeni i da je neprihvatljivo umanjenje poreske stope na nepokretnosti za ovu lokalnu samoupravu.

Prema Stanivukovićevom mišljenju, ovakva odluka ide na ruku samo onim licima koja u svom vlasništvu imaju veći broj stambenih jedinica ili ogromnu kvadraturu i dodao da je ovakva odluka potekla od SNSD-a.

Nije poznato da li se radi o dijametralno suprotnim mišljenjima unutar koalicije, da li je na pomolu novi razdor ili se samo radi o običnom razilaženju u ličnim mišljenjima. 

Došlo do zahladnjenja odnosa između Vukanovića i Stanivukovića? 

U politici uvijek važi pravilo da gdje ima dima, ima i vatre, pa je tako nedavno, narodni poslanik Nebojša Vukanović prozvao Stanivukovića i naveo je da je "pomagao Stanivukoviću da pobijedi u Banjaluci, koji ga sada smatra drugoligašem".

Vukanović je istakao da je iznenađen porukom gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da ga smatra drugoligašem, te poručio da je on “dosta učinio za pobjedu opozicije u Banjaluci”.

Vukanović je na svom blogu napisao da je “poprilično iznenađen” Stanivukovićevom izjavom da bi “kandidat za predsjednika Republike Srpske mogao da bude on, Jelena Trivić i neki poslanici koji se priključuju”.

“Dakle, tu sam jasno shvatio da sam drugoligaš, da se na mene ozbiljno ne računa i da ljudi smatraju da nisam neko ko bi trebalo da bude na čelu novih snaga koje trebaju da preuzmu vlast u Republici Srpskoj”, rekao je Vukanović. On je naglasio da Stanivukovićeve izjave jasno govore da će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske.