Predsjednik Vlade Srpske

Radovan Višković u Hercegovini

  • 04.11.2020. 19:15

Broj zaraženih Hercegovaca koji trebaju bolničko liječenje sve je veći. Trenutno je na kovid odjeljenju oko 50 pacijenata a kapaciteti regionalne trebinjske Bolnice su 100 kreveta. Za ne daj Bože mora se tražiti rješenje kažu trebinjski čelnici.

Stigao je i predsjednik Vlade, obećao je punu podršku i rekao Đački domu u Trebinju biće kovid bolnica. Ova ustanova raspolaže sa oko 200 ležajeva.

"Ovo je regionalna bolnica za opštine u Hercegovini. U ovom monentu ima preko 200 pozitivnih pacijenata sa upalom pluća. Kompletna bolnica ima 100 ležajeva, ko kaže da u nekom momentu značajan broj tih ljudi ne zatraži bolničko liječenje. Mi upravo radimo preventivno, ne čekamo da se to desi, nego pripremamo prateći kapacitete same bolnice", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Svi će dobiti potrebnu medicinsku pomoć uvjerava trebinjski gradonačelnik. Mirko Ćurić kaže da uskoro stiže i potrebna zaštitna oprema za medicinare čije zalihe su pri kraju. I on ističe da je najvažnije obezbijediti potrebne smještajne kapacitete, zato pomoć Vlade u ovom momentu mnogo znači.

"Vlada Republike Srpske preuzima obaveze u slučaju da se to desi da đaci koji su smješteni u Domu učenika budu smješteni na druge lokacije u određene hotele i studentski Centar i da ono učešće koje učenici redovno plaćaju Vlada i Grad iznađu rješenje da to preuzmu i plate", istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Zbog povećanog broja zaraženih koji trebaju hospitalizaciju izpražnjeno je pet odjeljenja trebinjske Bolnice i tako je 60% kapaciteta ove ustanove stavljeno pod Covid režim. I ovi dodatki kapaciteti polako se pune kažu iz trebinjske Bolnice. Premijer još jednom apeluje da se moraju poštovati sve mjere jer se samo tako može izaći iz ove situacije. A epidemiološka situacija na jugu Srpske u posljednjih desetak dana se pogoršala.   
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)