Reagovanje na izjave lidera PDP-a

Radojičić: Borenović plasira laži o falsifikovanju zapisnika

  • 11.10.2018. 19:30

Branislav Borenović plasira laži i traži opravdanja jer je izgubio izbore, tako je Gradonačelnik Banjaluke odgovorio na jučerašnje prozivke lidera PDP-a da "ključni čovjek Banjaluke" rukovodi falsifikovanjem zapisnika sa biračkih mjesta. 

Jedina veza gradske uprave sa opštinskom izbornom komisijom je to što komisija koristi prostorije u istoj zgradi, kaže Igor Radojičić. Borenoviću poručuje da ukoliko ima bilo kakve informacije o falsifikovanju biračkih mjesta, to prijavi Centralnoj izbornoj komisiji, a ne da sa brutalnim lažima pokušava da dovede u pitanje legitimitet izbornog procesa.

"Gradska uprava nema apsolutno ništa sa izbornim procesom, osim što im dajemo prostorije za rad. Prema tome, ta izjava juče je bila ničim izazvana, osim sa namjerom da opet podiže tenzije, dovodi do zloupotrebe naroda i pokušava napraviti fokus na nečemu što je potpuna laž. Ne znam zašto mu treba da plasira takve, potpuno lažne informacije," rekao je Radojičić.

Osude stižu i iz gradske izborne komisije. Sporno je bilo nekoliko biračkih mjesta, gdje su se prema naređenju Centralne izborne komisije ponovo brojali glasački listići. Brojanje je trajalo do ranih jutarnjih časova, i to pod budnim okom 26 posmatrača, među kojima su bili i oni ispred koalicionih partnera PDP-a.

"Postoji tačno očigledno šta je, to se može uvjeriti.. Upotrijebiću termin amater koji nema nikakvog dodira sa izbornim procesom. Znači kad vidite dokumente koje je dostavio birački odbor, kad vidi, uskladi, znači radi se sasvim novi postupak, znači pravi se novi zapisnik ako se broji čitavo biračko mjesto," rekla je predsjednik gradske izborne komisije Nada Batinar.  

Iz gradske izborne komisije tvrde da su rezultate koji ni po čemu nisu bili sporni, unijeli u jedinstven infomacioni sistem. Odbacuju bilo kakve namjere da se legitimitet izbornog procesa dovodi u pitanje. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина