Donacija

Radnički univerzitet bogatiji za novu računarsku opremu

  • 18.02.2019. 12:43

U Banjaluci je danas potpisan ugovor o donaciji računarske opreme Radničkom univerzitetu, kako bi ova obrazovna ustanova postala moderni centar za još kvalitetnije osposobljavanje radnika, naročito u IT sektoru.

Ugovor su potpisali predsjednik banjalučke Skupštine grada Zoran Talić, direktor Radničkog univerziteta Bosiljka Radić i direktor banjalučke kompanije "Istkod" Miroslav Matić. 

Talić je novinarima nakon potpisivanja rekao da je ovo nastavak saradnje i dobar primjer kako privrednici i Radnički univerzitet mogu sarađivati s ciljem osposobljavanja lica za poslove i vještine za nova tržišta rada, naročito u IT sektoru. 

"To je i jedan od koraka u procesu transformacije Radničkog univerziteta, koji je otpočeo. Već je obavljen veći broj razgovora sa privrednicima i akademskom zajednicom. Tema transformacije ove ustanove biće, najvjerovatnije, jedna od tačaka naredne sjednice Skupštine grada", naveo je Talić.

Matić je naveo da je riječ o donaciji od 11 računara - 10 za polaznike i jedan za predavača, uz popratnu mrežnu infrastrukuru, kao i da se, prema ugovoru, oprema može koristiti samo u obrazovne svrhe. 

On je dodao da je predviđeno i da narednih godinu dana kompanija "Istkod" održava tu opremu. 

Radićeva je navela da će ova donacija doprinijeti boljem radu Radničkog univerziteta u edukaciji radne snage u skladu sa potrebama privrede. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.