Prvi radni sastanak Cvijanovićeve, Viškovića i Dodika

Jačati Republiku Srpsku i vratiti joj zasluženo mjesto u institucijama BiH

10:58, 21.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
U Banjaluci je održan prvi radni sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i mandatarom za sastav nove Vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Oni su istakli da je neophodno jačati Republiku Srpsku i vratiti joj zasluženo mjesto u institucijama BiH.

Na prvom radnom sastanku Dodika, Cvijanovićeve i Viškovića razgovarano je o formiranju izvršne vlasti i reorganizaciji Vlade Republike Srpske. 

Sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

"Vrlo sam optimistična kada je u pitanju nova Vlada i sigurna sam da će postojati pojačana aktivnost, ali i pojačana odgovornost", poručuje predsjednik RS Željka Cvijanović. 

Na sastanku su, kaže Cvijanovićeva, najviše razgovarali o novoj Vladi. Poručuje i da, kada je u pitanju Vlada, ali i javna preduzeća niko nije nezamjenljiv.

"Želimo da vratimo snagu Republike Srpske u zajedničkim institucijama", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

I on planira da pojača odgovornost na nivou BiH.

"Želim da tamo budu ljudi koji imaju visok stepen patriotizma", kaže Dodik. Na sastanku su, kaže, dogovorili i da odrede jedan dan u kome će se svi važni funkcioneri iz RS te srpski predstavnici iz zajedničkih institucija jednom sedmično sastajati i razgovarati o svim važnim pitanjima.