Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH

Radmanović: Ustavni sud Srpske - garant zaštite ustavnopravnog poretka

  • 05.11.2019. 16:37

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović istakao je povodom 25 godina rada Ustavnog suda Republike Srpske da ova institucija garantuje zaštitu ustavnopravnog poretka, sloboda i prava građana, organizacija i zajednica.

On je naglasio da Ustavni sud Srpske predstavlja instituciju od posebnog značaja za razvoj demokratskog društva i afirmaciju težnji da se Republika Srpska zasniva i izgrađuje na principima vladavine prava.

Radmanović je istakao da su od ustanovljavanja ustavnog sudstva 1994. godine i početka rada Ustavnog suda, generacije sudija ovog suda, bile i ostale čvrst garant pravne sigurnosti i vladavine prava u Srpskoj.

Uputio je čestitku predsjedniku Ustavnog suda Republike Srpske Džerardu Selmanu povodom 25 godina rada ovog suda, te izrazio žaljenje što, zbog ranije preuzetih obaveza, nije u mogućnosti da prisustvuje sutrašnjoj svečanoj akademiji.

"Zadovoljstvo mi je da Vama, sudijama Ustavnog suda i svim zaposlenim čestitam ovaj veliki jubilej i da Vam poželim mnogo uspjeha u budućem radu", navedeno je u čestitki Radmanovića.

Ustavni sud Republike Srpske sutra će obilježiti 25 godina postojanja.