Potpredsjendik SNSD-a poručio

Radmanović: SNSD će uputiti imena članova za komisije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

  • 16.11.2019. 12:16

U narednom periodu SNSD će uputiti imena članova za komisije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je potpredsjednik te stranke Nebojša Radmanović.

Radmanović je, komentarišući prijeldog SDS-a i PDP-a o izmjeni poslovnika o radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekao da takav potez ide na štetu Republike Srpske. Pozvao je lidere stranaka da povuku prijedlog.

"Poslovnik je regulisao procentualnu zastupljenost u radnim tijelima. Prijedlog izmjene člana šest pokazuje da su  ljudi koji su sada u vlasti u BiH, mimo volje građana Republike Srpske, željeli da izmijene poslovnik i ostave mogućnost nekom drugom da mimo volje građana Srpske, upravlja Parlamentom BiH", poručio je potpredsjendik SDNS-a.

Juče su imenovani članovi komisija, kaže Radmović, jer SNSD nije mogao da dozvoli da se ne poštuje volja građana Republike Srpske.

"Jasno smo rekli zašto nismo do sada formriali komisije jer smo nakon konstituisanja PD i Doma naroda došli do opstrukcije političkih partija iz FBiH za formiranje Savjeta ministara. Situacija se promijenila jer bi sve ovo moglo ići na štetu građana Republike Srpske. SDS i PDP su dobio podršku još 23 poslanika, pa se postavlja pitanje ko su ti poslanici?", dodao je Radmanović.

Imenovanjem članova komisija, tvrdi Radmanović, otvorio se put nekim razgovorima koji bi mogli dovesti do završetka procesa formranja Savjeta ministara BiH. 

Тагови: