Doboj

Radinković i Jerinić posjetili Osnovnu školu "Vuk Karadžić"

  • 01.09.2020. 19:26

U klupe dobojske osnovne škole „Vuk Karadžić“ danas je sjelo 138 prvačića. Uz đake starijih razreda nastavu pohađaju u dvije smjene, po dvije grupe. Da su sve epidemiološke mjere provedene uvjerio se i prvi čovjek Doboja,  koji nije došao praznih ruku. Hiljadu maski i toplomjeri stigli su za osnovce. 

"Moram se zahvaliti srpskom članu Predsjedništva koji je obezbijedio svim prvačićima u Republici Srpskoj maske, danas smo ih uručili i to je ta briga za sigurnošću za zdravljem naših najmanjim i taj gest je veliki, moja zahvalnost, naravno da je i grad Doboj obezbijedio određene stvari za sve škole to su toplomjeri“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja- 

Za bezbijednost izvan učionica brinuće policija. Tokom septembra provodiće akciju pojačane kontrole saobračaja u blizini škola. 

"Pored toga što se policijski službenici nalaze u blizini škola mi sa dodatnim polcijskim službenicima provodimo niz preventivnih i repsresivnih mjera sa kontrolom brzine učesnika u saobraćaju u blizini škola i akcenat stavljamo na odnos vozač pješak“, kaže Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj. 

Zbog organizovanja nastave u grupama, formirane su i nove autobuske linije. Objezbijeđena je i subvencija razlike cijene karte za prevoz đaka. 

"Ja bih iskoristio ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku što je i dalje nastavio da podržava roditelje, jer 50 posto finansira ministarstvo  prosvjete za prevoz učenika 1 50 posto je na sebe preuzeo grad“, kaže Ljubiša Blagojević  direktor JU OŠ „Vuk Karadžić. 

Grad je preuzeo i obavezu da plati carinu i prevoz za sportsku opremu doniranu školi  "Radoje Domanović" u Osječanima. Donacija je stigla iz Holandije, vrijedna je 150.000 evra i biće raspoređena u još osam dobojskih škola.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.