Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka

Račić: Prijedlog je da svaki punoljetni građanin Srpske dobije 100 KM

  • 15.05.2020. 21:03

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, izjavio je za ATV da je Vladi Republike Srpske predložen plan pomoći turizmu. Njihov prijedlog je da država emituje pet miliona KM vaučera i da se po 100 KM dodijeli svim punoljetnim građanima, koji bi da sredstva mogli da troše u turističkim kapacitetima Republike Srpske.

"Kreirali smo određene mjere kako pomoći određenim djelatnostima. Mi smo i Vladi Republike Srpske i drugim značajnijim institucijama predložili kako da pomognemo turizmu. Naš prijedlog je da država emituje nekih pet miliona vaučera, da dodijeli svih punoljetnim građanim 100 KM da bi oni mogli da ta sredsta potroše u turističkim kapacitetima Republike Srpske. Tako bismo pozvali građane da ove godine odmor provedu u Republici Srpskoj", rekao je Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka.

Ako želite da putujete u neku drugu zemlju, moraćete da platite testove za virus korona, a ovdje bi mogli da uživate u ljepotama Republike Srpske, mišljenja je Račić.

"Pratili smo iskustva Srbije i njihove rezultate. Mi bi išli na to da svi građani koji su punoljetni mogu da dobiju 100 KM za smještaj u nekim od naših hotela ili odmarališta. Trebali bi minimalno da provedu četiri noćenja, i to bi na pet miliona koje bi dala država sigurno došlo do dodatne potrošnje od 35-40 miliona maraka što bi bilo veoma značajno za turističku granu", kaže Račić za ATV.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок