Glasalo se na 47 lokacija

PU Doboj: Glasanje u Tesliću prošlo bez ugrožavanja bezbjednosti

13:11, 04.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je referendum o opozivu načelnika opštine u Tesliću protekao bez ugrožavanja bezbjednosti, te da je na jednom biračkom mjestu zabilježen incident zbog kojeg je na pola sata obustavljeno glasanje.

Referendum je, navodi se u saopštenju, protekao bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih bezbjednosno interesantnih događaja koji bi ugrozili izborni proces. 

Do incidenta je došlo u 16.35 časova u mjestu Donji Buletić, opština Teslić, kada je navodno jedno lice u glasačku kutiju ubacilo dva listića, zbog čega je proces prekinut, a glasanje je nastavljeno u 17.10. 

U saopštenju se navodi da je prijavljeno ometanje glasanja na pet biračkih mjesta, da je policija intervenisala i da će nastaviti rad na dokumentovanju slučajeva. 

Predsjednik Izborne komisije zatražila je sinoć oko 22.00 časa od policije da udalji oko 200 ljudi okupljenih ispred zgrade u kojoj je bila Opštinska izborna komisija, gdje su se brojali glasovi. 

"Tom prilikom nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira, niti su činjenja krivičnih djela", dodaje se u saopštenju. 

Policija je obezbjeđivala biračka mjesta dok se glasački listići nisu transportovali do izborne komisije, a tokom noći je obezbjeđivan i taj objekat. 

"Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju mjere i radnje da bi bezbjednosna situacija i u narednom periodu ostala povoljna, te apelujemo na sve stanovnike opštine Teslić na mirno i dostojanstveno ponašanje, da ne bi dolazilo do ugrožavanja bezbjednosti", dodaje se u saopštenju. 

Glasanje je održano juče na 47 lokacija.