Održan sastanak Lepira i advokatskog tima

PU Banjaluka: Prijave protiv 23 lica koja su protestovala ispred zgrade policije

  • 26.09.2018. 19:04

Banjalučka policija podnijela je sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 23 osobe okupljene oko grupe “Pravda za Davida” koje su, prije šest dana, protestujući, prenoćile ispred Policijske uprave.

Zahtjev su, kažu u policiji, podnijeli zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju i Zakona o javnom redu i miru.

"Policijski službenici nastavljaju rad na identifikaciji ostalih lica koja se mogu dovesti u vezu sa činjenjem prekršaja", rekao je Radenko Stakić, načelnik Sektora policije u PU Banja Luka.

Iz policije poručuju da grupa “Pravda za Davida”, još nije prijavila skup koji su najavili u Banjaluci za peti oktobar. Članovi grupe danas su  uputili zahtjev za pristup informacijama na adrese Tužilaštva BiH, Ministarstva bezbjednosti, i američke i ruske ambasade. Pitali su da li Tužilaštvo BiH i ostale polcijske agencije ispituju navode, kako su naveli, predstavnika institucija Republike Srpske, da je njihovo djelovanje u danu dolaska ruskog ministra spoljnih poslova, Sergeja Lavrova u Banjaluku, instruisala ambasadorka SAD-a, Morin Kormak. 

Davor Dragičević institucijama je dao novi rok – 5. oktobar u 18 sati. Ukoliko se, kako je rekao, do tada ne riješi slučaj, “Pravda za Davida” uzeće pravdu u svoje ruke. Milorad Dodik je, gostujući na Prvoj televiziji, poručio da je oduvijek bio na strani Davora Dragičevića, koji, kako kaže, samo želi da sazna šta se desilo njihovom sinu. Problem je, tvrdi Dodik. u ljudima kojima je okružen, i koji žele da iskoriste njegovu tragediju. 

"Ja se njemu mogu samo izviniti za ve ono što je njega eventualno povrijedilo kao oca. Sve ostalo nije vezano za njega, vezano je za neke druge koji pokušavaju da to spekulišu. Izvan porodice, izvan tih ljudi, imate jedan broj ljudi koji pokušavaju i traže način da spekulišu. Pa se čak uključuju i neki iz Federacije, pa nekad dio opozicije", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Advokatski tim porodice Dragičević, predvođen Duškom Tomićem, Antom Nobilom i Ifetom Feragetom, sastao se sa glavnim tužiocem banjalučkog Okružnog tužilaštva, kako bi razgovarali o njihovim zaključcima o slučaju koje su poslali u Tužilaštvo krajem prošle sedmice. Nakon sastanka nisu otkrili mnogo detalja.

"Tužilaštvo radi vrlo intenzivno na ovom predmetu, da se sužava krug i da ćemo mi kao zastupnici oštećene porodice u tome dajemo i daćemo svoj doprinos prema svojim maksimalnim mogućnostima", rekao je Anto Nobilo, član advokatskog tima porodice Dragičević.

"Mi smo zadovoljni, zadovoljni su i oni. Sve provjeravamo.Istraga je u punom jeku, detalje vam ne mogu saopštavati", rekao je Želimir Lepir.

Članovi advokatskog tima novinarima su rekli i da su zadovolji saradnjom s tužiocem i da više detalja ne mogu da saopšte, jer bi to ugrozilo tok istrage. Glavni tužilac poručio je da predmet i dalje vodi Dalibor Vrećo.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.