Milorad Dodik

Prvi potez u Sarajevu imenovanje Kusturice za savjetnika

  • 16.10.2018. 07:43

Predsjednik RS i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savjetnika.

On je u intervjuu za "Večernje novosti" od utorka rekao i da će mu među prvim potezima biti izmjena Poslovnika Predsjedništva, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predsjedništva.

"Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsjednistva biće u Istočnom Sarajevu, u Adnministrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsjedništvu BIH, vidjećemo. Ako ne bude zastava RS u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka", rekao je Dodik. 

Upitan da li očekuje pritisak druga dva člana Predsjedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir. 

On je dodao i da namjerava da predloži ostalim čanovima Predsjedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status "umnogome stabilizovao stanje". 

"Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude dio EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucjena", zaključio je Dodik. 

Govoreći o čestitki koju je nakon izbora dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da mu je on poručio da RS i Srbija grade još bolje odnose, kao i Srbija i BiH. 

"Radujem se tome da BiH i Srbija grade bolje odnose. BIH nije Sarajevo i to svima mora biti jasno. Isto tako BiH nije jedan član Predsjedništva", rekao je Dodik.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм