Teslić

Prvi pacijenti napustili karantin u "Banji Vrućici"

  • 09.04.2020. 19:27

U karantinu u hotelu "Posavina" proveli smo 14 dana u dobrim uslovima i pod ljekarskim nadzorom. Srećni smo što smo zdravi i što se vraćamo svojim porodicama, to je poruka Teslićana iz inostranstva, koji su doputovali u Republiku Srpsku, a danas su, među prvima, napustili karantin u "Banji Vrućici".

"Svjesni smo da moramo biti unutra. Krenuli smo iz Italije sa namjerom da ne budemo u dodiru. Bilo sa familijom, sa bilo kim. Ovdje smo dočekani dobro. Dobro je bilo, dobro, odlično", rekao je Mićo Deronjić, Teslićanin iz Italije.

"Dolazim iz Slovenije. Malo je dosadno bilo, ali sve u svemu, sve je ok. Ne možemo da se požalimo, možemo da se pohvalimo sa uslovima, sa svim, s obzirom gdje smo ušli na granicu, ovo je vrh", istakao je Davor Ristić, Teslićanin iz Slovenije. 

"Bilo je sve super, nema šta. Nema prigovora nikakvog. Odakle ste došli? Iz Njemačke", naglasio je Duško Zvijerac, Teslićanin iz Njemačke. 

Karantin je danas napustilo 18 Teslićana iz inostranstva. Svi oni su, prije izlaska iz karantina, testirani i negativni su na korona virus. 

"Radi se o licima koji su ušli u Republiku Srpsku i kojima je određen 14 dana karantin i boravak u hotelu "Posavina". Sva lica koja danas odlaze testirana su na korona virus i negativna su i zdravstveno se dobro osjećaju", rekao je Srđan Danilović, direktor Doma zdravlja "Sveti Sava", Teslić. 

"Mi se trudimo da im obezbijedimo uslove najbolje što je moguće u ovoj situaciji. U hotelskim sobama su, koliko god da je teško što su izolovani od svojih porodica, imaju pristojne i mogu reći dobre uslove za boravak", istakao je Aleksandar Radošević, ZTC "Banja Vrućica", Teslić.
 
I dok prvi korisnici banjskog karantina odlaze, novi svakodnevno pristižu. U karantinu ih je trenutno 106, dok je kapacitet 240 korisnika. Smještaj, ishrana i ljekarski nadzor za sve korisnike karantina su besplatni.