ATV ekipa u inspekciji

Provjerili smo kako izgleda auto-put "9. januar"

  • 02.10.2018. 19:33

I sami smo se iznenadili kako smo brzo stigli od Drugovića do Prnjavora - za samo 15-ak minuta. Nekad se, sada već starom cestom, putovalo više od pola sata.

Vožnja je, od danas, definitivno, brža i bezbjednija. Odvajanje prema novoj dionici, kada se krene iz Banjaluke, je na Mahovljanskoj petlji, na autoputu Banjaluka - Gradiška. 

Sve je pregledno, izlazi vidljivi i jasno označeni. Poslije petlje, prvo se nailazi na vijadukt Laktaši koji je bio jedan od većih izazova za graditelje. Kilometar dalje, sa desne strane, je izlaz za Laktaše i staru cestu prema Srpcu.

Kad se krene od Laktaša prema Prnjavoru, nailazi se na most preko Vrbasa. Svega nekoliko minuta poslije dolazi se do Drugovića. Tu je moguć silazak na magistralni put Prnjavor - Banjaluka. 

Prije godinu dana otvorena je dionica od Mahovljanske petlje do Drugovića, duga nekih 10-tak kilometara. Nju smo prešli za nekih 5-6 minuta vožnje. 

Dalje nas, prema Prnjavoru, očekuje još 25 kilometara autoputa. Brzo se stiže do grada. Prnjavorčani kažu da su jedva dočekali završetak radova. 

"Skraćuje putovanje, prezadovoljan sam zato što će mi skratiti putovanje prema Evropi". 

"Kraće, jednostavnije, brže, bolje. Kao vozaču super isto, sigurnije". 

"Sigurno će značiti puno. Koliko će vam to skratiti vožnju, neke relacije? Vjerovatno puno i jako mi znači vrijeme", istakli su građani Prnjavora. 

To i jeste poenta - brža i bezbjednija vožnja. Puštanjem u saobraćaj dionice od Drugovića do Prnjavora kompletiran je "9. januar". 
 

Тагови: