Trebinjci birali gradonačelnika

Protivkandidati složni: Fer i korektna kampanja, očekujemo takav i rezultat 

  • 17.02.2019. 19:13

Trideset hiljada Trebinjaca imalo je pravo da danas izabere novog gradonačelnika. Biralo se između SNSD-ovog Mirka Ćurića i Saše Borjana, člana PDP-a koji je kandidat Koalicije ''Trebinje zaslužuje bolje''. Prije nego što su izašli na glasanje kandidati su čestitali rođendan jedan drugome. Slažu se da je kampanja bila fer i korektna, očekuju isto takav i konačan rezultat.

"Ono što je najbitnije da prođe sve u najboljem mogućem redu, izbori su tu, jednostavna je procedura, dobili smo informacije da nema pretjeranih gužvi. Kako se kaže, kako radiš, kako posiješ, tako je očekivati da i dobiješ," rekao je Mirko Ćurić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja.

"Pa vidjeli ste sa naše strane da je kampanja bila fer i korektna, da nije bilo teških riječi, bili smo na neki način dostojanstveni. Tako će biti i u narednom periodu i nema razloga da jedan drugom ne čestitamo izborni rezultat," kaže Saša Borjan, kandidat koalicije "trebinje zaslužuje bolje". 

Biračka mjesta jutros su na vrijeme otvorena. Bez velikih gužvi Trebinjci su obavili građansku dužnost. Kažu da je to obaveza.

"Ko voli svoju državu i grad treba izaći na izbore i glasati za onoga za koga misli da je najbolje."
"Kako do sada tako i od sada, da bude nešto bolje ali i ovo je dobro."
"Očekujem da će biti dobro za naš grad, eto šta."
"Očekivati je bolje da bude i ništa više," rekli su Trebinjci. 

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da današnji posao nije težak. Glasa se na 45 biračkih mjesta, među kojima je jedno za glasanje putem nepotvrđenih glasačkih listića i za birače koji glasaju putem pošte, a danas su se zatekli u Trebinju. GIK je formirao sedam mobilnih timova, kako bi glasanje bilo omogućeno i licima koji ne mogu izaći na birališta. Izbore na jugu Srpske prati i veliki broj posmatrača.

Gradska izborna komisija Trebinje ovjerila je posmatrače ispred dva politička subjekta. Dakle, ispred koalicije ''Trebinje zaslužuje bolje'' i ispred političkog subjekta SNSD-a. Takođe na biračkim mjestima prisutni su i posmatrači ispred udruženja Delta i Forum građana Tuzla tako da negdje, ukupno, oko 250 posmatrača na području grada Trebinja prati prijevreme izbore za gradonačelnika Grada Trebinja, rekla je Željka Ružić, predsjednik Gradske izborne komisije Trebinje.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja raspisani su nakon što je bivši gradonačelnik Luka Petrović prešao na funkciju generalnog direktora ''Elektroprivrede Republike Srpske''. Od njegovog odlaska vršilac dužnosti gradonačelnika bio je njegov zamjenik, i kandidat SNSD-a na današnjim izborima, Mirko Ćurić.