Na protestu i Nešićev blizak saradnik

Pokušaj politizacije skupa, ugostitelji napali Begića dok je snimao: "Skupljaš političke poene"

  • 22.03.2021. 13:50

Pojedini opozicinari pokušali su danas da politizuju mirni protest ugostitelja u Banjaluci.

I dok se oko 30-ak ugostitelja i frizera nalazilo u blizini štićenog objetka (Palate predsjednika Republike Srpske), policija nije regovala. No međutim, kada se u jednom trenutku na protestu pojavilo još oko 30 ljudi koji su očigledno imali druge namjere, policija je morala da reaguje zbog epidemioloskih mjera koje su na snazi.

I dok su se ugostitelju uglavnom razišli, na potestima su se pojavili brojni opozicionari.

Jedan od njih je i Željko Dubravac, blizak saradnik predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

Dubravac je bio i kandidat DNS-a za načelnika opštine Čelinac.

Pored DNS-ovca, na protest ugostitelja došao je i PDP-ovo odbornik Ivan Begić. Već kao po običaju, Begić je sve snimao, išao "uživo" na društvenim mrežama, a čak u jednom trenutnu postao i "reditelj".

Mediji naklonjeni opoziciji sve su kao i PDP-ov odbornik prenosili uživao, a na snimku BN-a na 1:15 se jasno vidi Begić koji "režira", odnosno upućuje jednog mladog opozicionara gdje i šta da snima.

Begićev pokušaj da sve prikaže iz svog ugla nije naišao na odobrenje preostalih ugostitelja, koji su ga napali te mu čak uputili i psovke.

"Mi tražimo svoja prava, a sutra će reći da je on to uradio... Šta sad ti snimaš Begiću? Tu se ne stoji, tu se sjedi... Nemoj mene snimati, nemoj da ti je*** m**** ja... Opet si našao uzimati političke poene, hoćes poene??, poručili su Begiću okupljeni ugostitelji.

"I ja sam ugostitelj. Otiđite u kafe Titanik u Novoj Varoši", pravdao se Ivan Begić na potestu. 

Podsjećamo, ugostitelji i frizeri iz Banjaluke i još nekoliko gradova iz Srpske organizovali su danas mirne proteste ispred Palate predsjednika Republike Srpske u Banjaluci kako bi na ovaj način izrazili svoje nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama.

"Mi nemamo ništa protiv zatvaranja, ali tražimo pomoć od države. Molim sve građane da poštuju mjere. Cilj ovog okupljanja nije da napravimo probleme, već da nađemo rješenje", rekao je Vladan Šurlan, član Upravnog odbora Udruženja "Horeca".

 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.