Rješenje koje odgovara svima

Pronađen kompromis za deblokadu izgradnje drinskog nasipa

  • 24.06.2019. 19:23

Pronađen je kompromis za rješenje imovinsko-pravnih pitanja za izgradnju drinskog nasipa, Radovan Višković predsjednik Vlade Srpske  i v.d. direktora preduzeća "Vode Srpske" Miroslav Milovanović saglasili su se da vlasnicima parcela kod drinskog nasipa u Јanji, Amajlijama i Popovima, bude ponuđena viša tržišna cijena od dosadašnje.

Višković smatra da su Vlada Srpske, grad Bijeljina i preduzeće "Vode Srpske" ponudili rješenje koje odgovara svima.

"To je jedan od načina da odblokiramo taj projekat, jer nam je Svjetska banka dala rokove do kojih treba da riješimo imovinsko-pravna pitanja ili će se povući. Stalo nam je, a mislim da je tim ljudima još više bitno da zaštite svoju imovinu i grad Bijeljinu od budućih poplava", kaže premijer Republike Srpske, Radovan Višković. 

"Informisao sam premijera o sastancima koje mi vodimo sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede Srbije i Srbija Voda, problemima koje imamo oko eksploatacije šljunka u koritu rijeke Drine. Imamo tu jako puno aktivnosti koje u budućem periodu moraju biti preduzete kako bi se ta protivgradna nelegalna eksploatacija smanjila na što manji nivo", kaže Miroslav Milovanović, - v.d. direktor JU "Vode Srpske".

Više radnih mjesta i veće plate, zajednički su ciljevi Vlade i svake lokalne zajednice, rekao je to predsjednik Vlade Srpske nakon sastanka sa gradonačelnikom i obilaska industrijske zone.

Višković je najavio i pomoć Vlade za značajne projekte na području Semberije. Prioritet je izgradnja dionice autoputa kroz Bijeljinu. Mićo Mićić u narednih 15 dana očekuje saglasnost, nakon čega će trasa biti data na usvajanje Skupštini grada. 

"Trasa auto-puta je imala svoje zadatke, prije svega da spoji tačke koje su zadate u Brčko-distriktu i Rači i naš prijedlog koji je Vlada usvojila da ne bude daleko od grada Bijeljine i evo ovdje će biti najbliže ovom kružnom toku i ovoj industrijskoj zoni to ovdje će negdje biti priključak iće negdje izmedju Bijeljine i Omarske, tako da nije predaleko od grada, a ne ide naseljenim mjestima", kaže gradonačelnik Bijeljina, Mićo Mićić. 

"Trase autoputa, trase gasovoda, sve su to teme koje smo prošli kroz njih i nadam se da ćemo u narednom periodu imati korektnu saradnju i dogovore i da ćemo raditi na obostranu korist i Vlade i grada Bijeljina, a sve u interesu građana koji ovdje žive", kaže premijer Republike Srpske, Radovan Višković.

Radovan Višković nije propustio priliku da u Bijeljini posjeti kompaniju Orao, koja zapošljava 406 radnika. Najavio da će Vlada Srpske ove sedmice uputiti dopis Vladi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se ubrzaju procedure oko ulaska Srbije kao strateškog partnera u tu kompaniju. Premijer Srpske je razgovarao i sa privrednicima iz bijeljinske regije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић