Predsjednik Republike Srpske

Promovisati kompleks u Ritešiću i privući turiste

  • 05.10.2019. 16:57

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da kompleks u dobojskom naselju Ritešić, osim materijalne, ima i duhovnu vrijednost i da ga treba promovisati da bi se, pored domaćih, privukli i ruski turisti.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je danas prisustvovala humanitarnoj manifestaciji za izgradnju Srpsko-ruskog duhovnog centra pravoslavlja kod Manastira Svete Matrone Moskovske u dobojskom naselju Ritešić i poželjela da ovaj kompleks konačno dobije svoje obrise.

"Srećna sam što sam kao predsjednik Republike mogla da na neki način doprinesem izgradnji ovog duhovnog centra sa manastirom", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Ritešiću kod Doboja.

Ona je navela da je, osim toga što se pokazuje prijateljstvo i jedinstvo srpskog i ruskog naroda, kulture i tradicije, veoma važno da ovo mjestu bude pozicionirano na način da privlači ruske turiste, ali i stanovnike Republike Srpske i zemalja okruženja.

"Zadovoljna sam što smo dio ovog projekta i sigurno ćemo kao institucije podržavati ovakve aktivnosti", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je, osim gradu Doboju, ruskoj Ambasadi u BiH, republičkim institucijama, zahvalila ljudima iz Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i jedinstva pravoslavnih naroda koji pokušavaju da na sve moguće načine promovišu rusko-srpsko prijateljstvo.

Cvijanoćeva je podsjetila da je sve što je započeto u Ritešiću urađeno na inicijativu ovog Udruženja što je pokazatelj kako se to može kvalitetno uraditi.

U Ritešiću se od 2009. godine, na inicijativu predsjednika Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i jedinstva pravoslavnih naroda Zorana Gajića, realizuje projekt izgradnje manastira Svete Matrone Moskovske i ruskog etno-sela. Projekat je dobio blagoslov Srpske pravoslavne crkve.

U okviru ruskog-etno sela 2017. godine otkrivena je spomen-bista ruskom caru Nikolaju Drugom, čije postavljanje je organizovalo Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva i jedinstva pravoslavnih naroda, uz podršku ruske Ambasade u BiH.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)