MUP RS

Promovisana 322 kadeta 20. klase Policijske akademije

  • 06.12.2019. 20:58

Svečanu zakletvu položilo je 322-dvoje kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a RS, na promociji u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke. Ulazak nove generacije u sastav Ministarstva unutrašnjih poslova obezbjeđuje dodatnu snagu toj instituciji, ali i cijeloj Srpskoj s obzirom na ulogu koju MUP ima u zaštiti ustavnog poretka i života i imovine građana, rekla je Željka Cvijanović predsjednik Republike Srpske.

"Biti policajac Republike Srpske to ne znači samo imati radno mjesto, to znači nositi uniformu sa obilježjima RS, znači u svakom momentu biti svjestan izazova, ali isto tako časti, ponosa i patriotizma koji takvi priapdnici treba da osjećaju i znam da osjećaju", izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

"Biće od sljedeće sedmice rapoređeni širom RS da rade policijske poslove, da se brinu o bezbjednosti svih naših građana, o bezbjednosti RS. a istovremeno počeli smo da školujemo na Policijskoj akademiji novu klasu od 334 kadeta", dodaje Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kadeti su prvu fazu obuke u trajanju od šest i po mjeseci prošli u Policijskoj akademiji, potom šest mjeseci u policijskim upravama, a završna faza obuka je obavljena na Policijskoj akademiji. Obuka kadeta trajala 13 i po mjeseci tokom kojih su savladali teorijsku i praktičnu nastavu, te stekli znanja i vještine naophodne za obavljanje policijskog posla. Srpska je opredijeljena da kadrovski, materijalno i tehnički jača Ministarstvo unutrašnjih poslova. To je odgovor na mnoge izazove i garancija da će biti zaštićena Republika i njeni građani.

"Podmlađujemo sastav Ministarstva unutrašnjih poslova sa mladim ljudima, školovanim ljudima koji treba da predstavaljuju budućnost Srpske, u tom bezbjednosnom aspektu. U MUP-u imaju velika očekivanja od "mladih plavaca", dodaje Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

"Primijenili smo novi i savremeni nastavni plan i program. Sigurni smo da su MUP, a time i Republika Srpska dobili generaciju dobro obučenih i osposobljenih policijskih službenika. To je najbolja garancija zaštite ustavnog poretka i bezbjednosti građana i njihove imovine". smatra Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Republike Srpske. 

I ova generacija iznjedrila je najbolje među kadetima. Odlukom ministra Dragana Lukača za postignute rezultate u učenju i vladanju, satom sa posvetom nagrađeni su Obrad Vuković, Slađana Tomović i Danka Jovanović koji su imali prosječnu ocjenu pet. Oni su dobili mogućnost da izberu organizacionu jedinicu MUP-a Srpske u koju će biti raspoređeni.

"Čast i zadovoljstvo mi da svojim radom u službi p redstavaljam, prije svega Minaistarstvo RS, a time i RS i tim povodom daću sve od sebe da se stavi u funkciju čuvanja bezbjednosti svih naših građana. asiguran sam i moje kolege", kaže Obrad Vuković, najbolji kadet 20. klase.

"Čast mi je i dostojanstvo nositi ovu uniformu našeg ministarstva Republike Srpske. Od sebe kao i od svojih kolega, očekujem da ćemo ovaj posao raditi  časno, ponosno, do kraja života", rekla je Slađana Tomović, kadet.

Dan svečane zakletve bio je prilika da kadeti zapjevaju. Iz Centra za obuku u Zalužanima prolomili su se stihovi pjesme  "Pukni zoro". 

 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина