Prointer pomaže mikrobiznise u Republici Srpskoj

  • 14.05.2020. 18:36

Preduzeća registrovana na teritoriji Srpske prije 30.11.2019. godine, koja zapošljavaju najmanje dva, a najviše devet radnika, koja nemaju dugovanja prema Poreskoj upravi, a u prethodne tri godine su ostvarila godišnji prihod manji od 500.000 KM, te za vrijeme krize nisu otpuštala radnike, mogu se prijaviti na javni poziv za nepovratnu novčanu pomoć ili stručnu podršku za izradu internet prezentacije. To je mikrobiznisima u Republici Srpskoj čije je poslovanje zbog pandemije virusa korona bilo otežano i ugroženo omogućila kompanija “Prointer ITSS”. 

“Samu pomoć će dobiti 20 preduzeća i to u vrijednosti od po 5.000 KM, a dok će pet preduzeća imati mogućnost da zahvaljujući našim IT rješenjima u vrijednosti od po 2.000 KM osavremene svoje poslovanje i ojačaju konkurentnost na tržištu. Na ovaj način želimo da im uputimo podršku i pokažemo da nisu sami u uslovima kada su bili prisiljeni da se samostalno bore sa problemimau poslovanju i očuvanju radnih mjesta", kaže Gordana Kovačević, menadžer za razvoj poslovanja u kompaniji "Prointer ITSS".

Javni poziv za korištenje podrške raspisan je uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka.  Ovo je, kažu tamo, od velikog značaja u ovoj teškoj situaciji. Očekuju veliki odziv preduzetnika.

“To je jedna dobra mjera i mi u ovom slučaju možemo pozdraviti opredjeljenje kompanije “Prointer” male, mikrokompanije, preduzetnike, jer će to njima sigurno biti značajan podstrek da održe svoju proizvodnju i da na osnovu tih novčanih sredstava prebrode one štete koje su pretrpjeli zbog nemogućnosti da obavljaju svoju osnovnu djelatnost u proteklom periodu”, kaže Goran Račić, predsjednik područne privredne komore Banjaluka.

Preduzeća će se rangirati i bodovati na osnovu toga koliku su štetu pretrpjela i kakva je dugoročna održivost njihovog poslovanja. Ocjenjivaće ih petočlana komisija koju će činiti predstavnici Privredne komore, “Prointera” i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

“Subjekti kojima je zabranjen rad ili ograničen rad će imati dodatne bodove na tu činjenicu, osim toga, dužina trajanja te zabrane će, takođe, im donositi veći broj bodova. Oni subjekti koji su dokazali da su ostvarili veću stopu pada ukupnog prihoda tokom pandemije, a imamo mehanizam kojim ćemo to kontrolisati, će takođe dobijati dodatne bodove”, kaže Milena Đuđić, projekt menadžer u područnoj privrednoj komori Banjaluka.

Za ovu pomoć “Prointer” je obezbijedio 100.000 KM. Prijava na Javni poziv obavlja se isključivo popunjavanjem online obrasca koji se nalazi na internet stranici mikroznacivise.com, na kojoj se može pronaći i više informacija o samom projektu. Krajnji rok za prijavu je 25. maj 2020.godine.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?