Nedeljko Čubrilović 

Programom rada Skupštine previđeno usvajanje 145 akata 

  • 07.03.2019. 15:56

Predsjednik Narodne skupštine Repblike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Prijedlogom Programa rada parlamenta Srpske za 2019. godinu predviđeno usvajanje ukupno 145 akata iz nadležnosti Narodne skupštine, od čega su 92 zakonodavne i 53 tematske cijeline.

Obrazlažući Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za narednu godinu, Čubrilović je rekao da je za prvi kvartal predviđeno sedam zakona i sedam tematskih cijelina, za drugi 32 zakona i 21 tematska cjelina, treći 24 zakona i 13 tematskih cjelina, dok je za četvrti kvartal predviđeno usvajanje 28 zakona, budžet Republike i 12 tematskih cjelina. 

Čubrilović je istakao da će Narodna skupština Republike Srpske u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima donositi i druge opšte i pojedinačne akte, a koji nisu sadržani u Programu rada. 

Predsjednik Narodne skupštine istakao je da će parlament Srpske u skladu sa odredbama utvrđenim u Dejtonskom mirovnom sporazumu biti istinski posvećen i usmjeren prema svom vitalnom cilju - jačanju specijalnih paralelnih veza sa Republikom Srbijom. 

"U strateškom smislu, opredjeljenje Narodne skupštine Republike Srpske je članstvo u Evropskoj uniji, koje može biti ostvareno samo uz faktičku implementaciju mehanizma koordinacije na nivou BiH i to ne samo zbog zaštite interesa Srpske, nego i zarad iskorištenja njenih uspostavljenih kapaciteta za implementaciju evropskih standarda", naveo je Čubrilović. 

On je naglasio da je za potpuno izvršenje Programa rada Narodne skupštine neophodno cjelovito uspostavljanje efikasnosti i odgovornosti svih organa i institucija Republike Srpske, a posebno izvršne vlasti na svim nivoma u čijoj je nadležnosti primjena, odnosno izvršenje zakonodavnih akata. 

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je prvi dio Treće redovne sjednice, a nastavak zakazao za utorak, 12. marta, sa početkom u 10.00 časova. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина