Ministar Đokić u RiTE "Ugljevik"

Produžiti vijek Termoelektrane "Ugljevik" za najmanje 20 godina

  • 19.07.2018. 19:27

Rudnik i Termoelektrana "Ugljevik" do sada su djelovali u okviru planiranih aktivnosti, i u pogledu obezbjeđenja svih preduslova za nesmetanu proizvodnju, naglasio je prilikom današnje posjete ovom preduzeću Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

"Obim proizvedene energije odgovara planskom periodu i očekujemo da će do kraja godine biti na nivou planiranih vrijednosti, čak i više od plana, što je jako bitan cilj koji smo imali kao Vlada, zajedno sa Upravom Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik"", Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. 

"Mi nismo planirali tako da bi nam bilo lako ispuniti taj plan nego zaista taj plan je visok, naročito ako se uzme u obzir da je eksplotacioni vijek ove Termoelektrane koliko do juče bio pri kraju, a mi radimo sve na tome da ga produžimo za najmanje 20 godina", istakao je Đorđe Popović, direktor RiTE "Ugljevik".

Projekat odsumporavanja se odvija dinamikom koja je takođe zadovoljavajuća. Projekat je od izuzetne važnosti za Rudnik i Termoelektranu "Ugljevik", i on kao takav je rezultat čvrste odluke i politike Vlade Republike Srpske i ministarstva energetike, zajedno sa Upravom preduzeća, ističe Đokić.

"Izgradnjom ovakvog postrojenja RiTE "Ugljevik" će u budućnosti funkcionisati na daleko kvalitetniji način, obezbijedi produzenje vijeka svog rada ili eksploatacije postrojenja, najmanje u narednih 20 godina, što nam je bio osnovni cilj. Ovo je velika investicija, ovo je najveća investicija u ovom regionu, u Republici Srpskoj, naglasio je Đokić.

Đokić je naglasio da Vlada i vlast RS vode računa o interesima i potrebama naroda ovog kraja, tako što su obezbjedili sredstva iz kredita koji ce vraćati u narednim godinama. Ova investicija vrijedna oko 80 miliona evra značajno će poboljšati rad Termoelektrane "Ugljevik", a krajnji rezultat će biti ponos za Republiku Srpsku, kaže Đokić. 
 

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина