FZO

Produženo finansiranje zdravstvenih usluga do 11. maja

  • 29.04.2020. 13:39

Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske produžio je do 11. maja finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane - i osigurane i neosigurane.

U saopštenju iz FZO se naglašava da to znači da su do svi građani zdravstveno osigurani do 11. maja i ne moraju dolaziti da ovjeravaju zdravstvene knjižice.

Iz FZO navode da je ova mjera donesena u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

FZO od 13. marta, prateći mjere i preporuke Vlade Srpske s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, za svo stanovništvo finansira zdravstvene usluge bez ovjeravanja zdravstvenih knjižica.

"To je sada produženo do 11. maja, a FZO će i dalje pratiti epidemiološke smjernice i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da se finansiranje zdravstevnih usluga odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još nisu regulisali svoj status.

Iz FZO ponovo apelujemo na građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu.

"Pozivamo sve građane i da poštuju epidemiloške mjere, posebno koje se odnose na nošenje zaštitnih maski i rukavica, a sve s ciljem suzbijanja virusnih infekcija", ističe se u saopštenju.

Sve informacije o zdravstvenom osiguranju kao i o radu Fonda uopšte građani mogu da dobiju od zaštitnika prava na broj 051/226-870, ali i putem mejla zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.