Savez opština i gradova

Produžen rok za usklađivanje broja zaposlenih 

  • 19.04.2019. 19:14

Načelnici i gradonačelnici su dobili još dvije godine da odluče koga će morati da otpuste, jer je rok za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama produžen do  2021. Za ovakvu odluku narodnih poslanika su i više nego zahvalni u Savezu opština i gradova Srpske. U Narodnoj skupštini Republike Srpske kažu, ovo je dokaz da saradnja Parlamenta i Saveza donosi dobre rezultate koji su u interesu građana.

“Juče doneseno, to je produžetak onoga roka izmjena Zakona, kako bi lokalne zajednice mogle da zadovolje jedan prethodno donesen Zakon, da imaju određen broj zaposlenih na određen broj stanovnika. Takva saradnja donese uvijek dobar rezultat u interesu, naravno, građana,” rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

“Govori o tome da smo mi, prije svega, prepoznati od Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske kao partner koji izražava interese gradova i opština Republike Srpske, ali isto tako i sami između sebe izuzetno dobro sarađujemo,” kaže Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Da je Savez pouzdan partner svim institucijama, tvrdi i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić. Prva adresa na koju se šalju zakonska rješenja upravo je adresa Saveza, tvrdi Golićeva. Kaže, tako je bilo i s nacrtom Zakona o uređenju prostora i građenju.

“Prva institucija kojoj sam se obratila je upravo bio Savez opština i gradova. Sve njihove sugestije sam transponovala u Zakonu. Pored onih obaveznih, evropskih direktiva i usklađivanje sa odlukama Savjeta Evrope i evropskih normi koji su se našli u našem zakonskom propisu,” rekla je Golićeva.

Savez opština i gradova Republike Srpske ove godine obilježava 20 godina postojanja. Danas su povodom toga održali i Skupštinu, kojoj su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović. 

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм