Radoslav Gajanin

Proces reakreditacije Univerziteta u Banjaluci uspješno okončan

  • 02.04.2019. 14:06

Proces reakreditacije Univerziteta u Banjaluci i akreditacije 16 studijskih programa uspješno je okončan, rekao je rektor ove visokoškolske ustanove Radoslav Gajanin.

Gajanin je naveo da je proces reakreditacije Univerziteta u Banjaluci i akreditacije studijskih programa trajao nepune dvije godine, čiji je rezultat dobijanje rješenja koje potvrđuje da Univerzitet ispunjava sve kriterijume u oblasti visokog obrazovanja. 

"Univerzitet u Banjaluci ispunjava sve standarde kvaliteta u oblasti visokog obrazovanja, ali i standarde i smjernice za obezbjeđivanje kvaliteta u okviru evropskog jedinstvenog prostora visokog obrazovanja", rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci i dodao da se rješenje o akreditaciji odnosi na narednih pet godina. 

On je izrazio zadovoljstvo što su otklonjeni svi tehnički problemi koji su nastali u procesu reakreditacije i akreditacije visokoškolskih ustanova u BiH, te izrazio nadu da se to neće ponoviti. 

Prema njegovim riječima, Univerzitet u Banjaluci je sve aktivnosti u vezi sa reakreditacijom uradio na vrijeme. 

Gajanin je rekao da je Univerzitet dobio preporuke i smjernice o tome šta treba unaprijediti, te istakao da će predano raditi na unapređenju svih oblasti obrazovanja iz svih studijskih programa. 

On je naglasio da studenti ovog univerziteta nemaju razloga za brigu kada je riječ o tome da li će njihove diplome biti priznate u svijetu. 

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjaluci Strain Posavljak rekao je da je Komisija za eksternu evaluaciju ocijenila da Univerzitet, od 10 kriterijuma sistema kvaliteta, za sedam ima u potpunosti ispunjene zahtjeve, dok za tri ima pretežno ispunjene zahtjeve. 

Kada je riječ o ispunjenosti zahtjeva na 16 studijskih programa, Posavljak je naveo da Univerzitet u Banjaluci na 12 programa ima u potpunosti ispunjene zahtjeve sistema kvaliteta, dok su kod četiri pretežno ispunjeni zahtjevi.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)