Podrška predsjednice

Prnjavor primjer dobre saradnje sa republičkim vlastima

  • 19.09.2019. 19:12

Opština Prnjavor je jedan od najboljih primjera  dobre saradnje između opštinske i republičke vlasti u Republici Srpskoj.

Prnjavor će i u budućnosti imati podršku predsjednika Republike Srpke i Vlade za infrastrukturne i razvojne projekte, poručila je Željka Cvijanović poslije sastanka sa delegacijom opštine. 

"Zahvalnost naravno što opština daje svoj doprinos razvoju Republike, svaki put kada imate razvijenu opštinu ili opštinu koja grabi krupnim koracima naprijed, to svakako znači bolju situaciju u Republici Srpskoj, imaće apsolutnu podršku institucija republičkih. Kao što sam rekla ušli smo u proces definisanja određenih projekata i biće nekoliko važnih realizovanih sljedeće godine.  Mogu konkretno da kažem da će se prvo završavati sve ono što je započeto, što spada u lokalnu putnu infrastrukturu, potrebe koje su evidentirane i biće evidentirane  koje se odnose na obrazovne institucije, škole, imaćemo i tu velikih intervenicja", kaže Željka Cvijanović

Posljednje dvije i po godine u Prnjavoru obilježene su značajnim infrastrukturnim ulaganjima, a u tom periodu uloženo je oko 5 miliona maraka. Sanirana je i rekonstruisana putna infrastrukture, obnovljene osnovne i srednje škole, u toku je tender za izbor izvođača radova za video-nadzor, završena je sanacija Društvenog doma u Galjipovcima. Auto-put, koji jednim dijelom prolazi kroz opštinu, u Prnjavor je privukao investitore. 

"U posljednjih 10 mjeseci šest privrednih subjekata je našlo svoje mjesto u našoj poslovnoj zoni, a jedan je već otpočeo sa djelatnošću. Sigurno jedno od najperspektivnijih mjesta za ulaganje u Republici Srspkoj. To ništa ne bi bilo tako da Vlada na čelu sa predsjednicom Željkom Cvijanović nije imala razumjevanja, naravno i Republika tada na čelu sa Miloradom Dodikom", kaže Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Za sprovođenje najavljenih pronatalitetnih mjera biće nam potrebna podrška i uključenost   lokalnih zajednica, poručila je predsjenica u Prnjavoru. 

Osim nastavka ulaganja u infrastrukturu iz opštine Prnjavor danas poručuju da su spremni da podrže najavljene pronatalitetne mjere Vlade Republike Srpske. Kako su danas objasnili oni već na svoj način rade upravo na tim mjerama. 

Načelnik Tomaš pohvalio se da je njihov vrtić pun djece i da je vrijeme za proširenje. Više od 200 mališana boravi u ovoj predškolskoj ustanovi. 

"Otprilike, procijena je da jedno dijete mjesečno košta oko 310 maraka, roditelji plaćaju 110 maraka, što znači da onih 200 maraka lokalna zajednica  sufinansira sve one koji borave u vrtiću i ja ne znam lokalnu zajednicu da je cijena vrtica manja. Ono što ćemo podržati da nađemo način da proširimo kapacitete ovog državnog vrtića", kaže Tomaš.

Novo ruho, kroz projekat energetske efikasnosti, dobiće i  Dom zdravlja Prnjavor. U njega će biti uloženo 500.000 maraka.

Тагови: