Štab za vanredne situacije

Prnjavor: Dva lica pozitivna na virus korona

  • 29.04.2020. 11:59

Na području opštine Prnjavor danas su potvrđena dva nova slučaja infekcije virusom korona, čime je broj oboljelih od početka epidemije povećan na 21.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Darko Tomaš precizirao je na konferenciji za novinare da je riječ o jednom muškarcu starije životne dobi, koji je zbog zdravstvenih problema iz privatne zdravstvene ustanove u Prnjavoru upućen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci gdje mu je potvrđeno prisustvo virusa.

U drugom slučaju riječ je o ženskoj osobi mlađe životne dobi, koja ne živi u Prnjavoru, ali je prijavljena na području ove lokalne zajednice.

"Imamo informaciju da je ova osoba za vrijeme vaskršnjih praznika imala određene kontakte na području opštine Prnjavor, što nas brine", rekao je Tomaš.

On je pozvao sugrađane da budu odgovorni, disciplinovani i poštuju propisane mjere zaštite i socijalne distance.

"Veća okupljanja mogu dovesti do problema u narednom periodu. Apelujemo da se tokom prvomajskih i ostalih praznika koji slijede poštuju sve mjere, da se ne opuštamo i ne okupljamo", napomenuo je Tomaš.

Prema jutrošnjem izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Prnjavoru, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 109 lica.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм