Privredna komora uputila inicijativu za nastavak projekta "Doživi Srpsku"

  • 05.11.2020. 09:50

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjedniku Republike Željki Cvijanović, premijeru Srpske Radovanu Viškoviću i ministru trgovine i turizma Suzani Gašić za nastavak projekta "Doživi Srpsku" i izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021. godine.

Privredna komora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima da bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima.

U Komori smatraju da bi produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i ostalim destinacijama u Republici Srpskoj.

Privredna komora Republike Srpske zahvalna je predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat “Doživi Srpsku” i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske.

– Ovim projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima i drugim centrima u Republici Srpskoj – saopšteno je iz Komore.

U saopštenju se dodaje da je projektom promovisan turizam Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj.

Trenutno se turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu iskoristiti do 15. novembra

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)