Privredna komora Srpske: Podrška mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije

  • 21.03.2021. 16:41

Privredna komora Republike Srpske podržala je današnje odluke Republičkog štaba za vanredne situacije, te izrazila zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj koja se negativno odražava i na poslovanje privrednih društava, jer je zbog izolacije sve većeg broja radnika dovedeno u pitanje i održavanje poslovnih procesa.

"Iako svjesni svih problema sa kojima će se suočiti privredni subjekti koji su današnjim odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije zatvoreni u narednih sedam dana, Komora podržava mjere nadležnih s ciljem zaustavljanja broja oboljelih", navodi se u saopštenju Privredne komore Srpske.

U saopštenju je izraženo i očekivanje da će, kao i do sada, nadležni u saradnji sa Komorom definisati mjere podrške, da bi se zajednički našao način za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad.

"Cilj svih dosadašnjih mjera Privredne komore Republike Srpske na suzbijanju posljedica prouzrokovanih pandemijom virusa korona bio je da sačuvamo preduzeća i broj radnika, u čemu smo, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, i uspjeli", ističe se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je danas novi set mjera koje će biti na snazi sedam dana.

Zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, obavljanje uslužnih djelatnosti /frizerski i kozmetički saloni/, skijalištima, trgovačkim centrima, bazeni, velnes centri, ustanove kulture - pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije i slično.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић