Natalija Trivić  

Priprema testova profesionalne orijentacije za učenike 

14:14, 11.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske radiće u saradnji sa Društvom psihologa na pripremi testova profesionalne orijentacije s ciljem da se upis u srednje škole uskladi sa iskazanim interesovanjima učenika, ali i potrebama privrede za određenim kadrom u budućnosti.

Ovo je zaključeno na današnjem sastanku ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić sa predsjednikom Društva psihologa Srpske Dijanom Đurić. 

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora Društva Sanja Radetić Lovrić i predsjednik Nadzornog odbora ovog društva Olga Lola Ninković, razgovarano je i o mjerama za sprečavanje vršnjačkog nasilja, te istaknuto da se u školama mora izgraditi nulta stopa tolerancije na nasilje, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

"Sva djeca se moraju osjećati bezbjedno u školama i neće biti tolerisan bilo kakav vid nasilja ni nad jednim djetetom", rekla je Trivićeva. 

Na sastanku u Banjaluci ukazano je i na neophodnost stalnog usavršavanja stručnih saradnika škole s ciljem da budu osposobljeni da pruže stručnu pomoć i adekvatno odgovore na sve izazove s kojima se suočavaju učenici u školama.