Mladen Grujičić

Prioritet privlačenje investitora u Srebrenicu

  • 03.01.2019. 12:51

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je Srni da će prioritet u njegovom radu u ovoj godini biti privlačenje investitora, stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje, da bi se zaustavilo iseljavanje stanovništva iz ove lokalne zajednice.

On je najavio da će krajem januara u renoviranom objektu bivše vezionice početi sa radom pogon tekstilne industrije koji će u početku zaposliti 40 radnika, a planirano je proširenje obima proizvodnje i proizvodnog programa, što će omogućiti udvostručavanje broja zaposlenih. 

Govoreći o otvaranju novih radnih mjesta, Grujičić je istakao da je prošle godine registrovana firma "Dacit" u Srebrenici koja očekuje dobijanje koncesije za eksploataciju kamena, nakon čega bi otvorila kamenolom i zaposlila oko 40 radnika. 

"Očekujemo otvaranje i početak rada kamenoloma i nastavak radova na uređenju objekata u Potočarima za početak rada novoformirane firme `Tapos`, čija je djelatnost proizvodnja namještaja", pojašnjava Grujičić. 

On podsjeća da je opština u 2018. godini obezbijedila objekte i stvorila uslove za početak rada dva proizvodna pogona u kojima je posao dobilo ukupno 47 radnika. 

"Tokom 2018. godine dali smo novčanu podršku radu 25 malih i srednjih preduzeća koja redovno izmiruju poreske obaveze. Takođe, dodijelili smo jednokratnu pomoć za održivost biznisa za 31 zanatsku radnju na području opštine", precizirao je Grujičić. 

Kao najznačajniji projekat naveo je oživljavanje rada banje "Guber". 

"Milorad Dodik je prilikom posljednje posjete Srebrenici kao predsjednik Republike Srpske najavio da će u ovoj godini posebna pažnja biti posvećena oživljavanju i razvoju banjskog sistema u Srpskoj i u okviru toga iznalaženju rješenja za pokretanje rada srebreničke banje", ističe Grujičić. 

Prema njegovim riječima, oživljavanje rada banje omogućilo bi otvaranje većeg broja radnih mjesta, privlačenje turista i značajnije prihode ovoj opštini, uključivanje većeg broja kooperanata koji bi plasirali proizvode ovoj ustanovi, a to bi omogućilo zadržavanje stanovništva i zaustavaljanje iseljavanja iz ove sredine. 

Od najavljivanog otvaranja mljekare u Srebrenici sa austrijskim partnerom se odustalo, kao i od još nekih proizvodnih projekata u tekstilnom i obućarskom sektoru jer se pokazalo da neki "zainteresovani" privrednici nisu bili spremni da investiraju u pokretanje te proizvodnje. 

Zbog odustajanja od otvaranja mljekare nije realizovan prošlogodišnji plan otvaranja 80 novih proizvodnih radnih mjesta što je Grujičić najavljivao početkom godine.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.