Prioritet očuvanje zdravlja stanovništva i pomoć privredi

14:21, 18.09.2020.
Izvor: ATV
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom.

Višković je upoznao Filda sa mjerama koje je Vlada Republike Srpske donijela u prethodnom periodu, s ciljem pomoći privredi da lakše prevaziđe teškoće izazvane pandemijom virusa korona, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je istakao da je prioritet Vlade da se sačuva zdravlje stanovništva, te da se, istovremeno, kroz kreiranje različitih mjera pomogne privredi u Republici Srpskoj i zaštite radna mjesta.

Fild je pozdravio aktivnosti Vlade Republike Srpske na očuvanju privredne aktivnosti, istakavši da cijeni i doprinos Vlade u sprovođenju socijalno-ekonomskih reformi.

Višković je zahvalio Fildu i Ambasadi Velike Britanije u BiH na podršci koju pružaju kroz realizaciju različitih zajedničkih projekata sa institucijama Republike Srpske.

Višković i Fild su razmijenili mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, navedeno je u saopštenju.