Neđo Trninić

Prioritet je potpuno povezivanje sa Srbijom

  • 02.02.2019. 09:13

Cilj Republike Srpske je da u narednih nekoliko godina ima više od 400 kilometara auto-puta, a potpuno povezivanje sa Srbijom je prioritet koji je ucrtan u svim planskim dokumentima, izjavio je ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić.

Trninić kaže da je u ovom momentu teško procijeniti koliko bi izgradnja auto-puta od Beograda do Bijeljine mogla trajati, jer je riječ o velikim radovima, a više detalja trebalo bi biti poznato nakon zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije krajem februara. 

"Auto-putem `9. januar` povezali smo Banjaluku i Doboj, na proljeće nastavljamo sa prvom fazom na koridoru `Pet ce` od Johovca do Rudanke, odnosno uvodimo izvođače, a druga faza trebalo bi da bude do kraja godine. Za dio od Vukosavlja do Brčkog razgovaramo sa kineskim konzorcijumom koji je iskazao interesovanje i poslao samoinicijativnu ponudu da bi radio taj put, a naš plan je da nastavimo dalje od Brčkog prema Bijeljini", rekao je Trninić za "Glas Srpske". 

Trninić je podsjetio da su u toku aktivnosti u vezi sa izgradnjom auto-puta od Banjaluke do Prijedora, te mogućnosti da se ide do Novog Grada. 

"Strateškim dokumentima Srpske smo planirali izgradnju mreže auto-puteva i na kraju bi trebali imati oko 420 kilometara auto-puteva. Do sada imamo 106 kilometara i nastavljamo da radimo", naveo je Trninić. 

On ističe da sve ovo govori da jedna mala Republika Srpska ima snage i moći da izvodi skupe i složene projekte kao što je izgradnja auto-puteva. 

Тагови:
  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.