Kostadin Vasić

Prijetnje upućene Dodiku su zabrinjavajuće, MUP RS ozbiljno da reaguje

  • 24.07.2019. 17:37

Član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Kostadin Vasić smatra da su prijetnje upućene srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zabrinjavajuće i da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske trebalo ozbiljno i brzo na njih reagovati.

Vasić je Srni rekao da narodni poslanik SDS-a Nebojša Vukanović svojim ponašanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske priziva takve prijetnje. 

"Već dugo ih prizivaju, da li stranci ili visoki predstavnik, da se eliminiše srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jer to ne mogu uraditi preko naroda. Imali smo u oktobru izbore na kojim je Dodik legalno pobijedio i sada se pojavljuju takve prijetnje. NJihova teorija je, ako ne možete nekoga legalno smijeniti, onda ga treba ubiti. To oni prizivaju sve vrijeme", rekao je Vasić. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. 

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj. 

Na portalu bijeljinske BN televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom "Vukanović: Dodik se okružio papcima" u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za sarajevski list "Oslobođenje" dao poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitovani prijeteći i uznemirujući komentari. 

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija": "Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda", navedeno je u komentaru. 

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок