Budućnost Republike Srpske

Prijem za učenike i studente u Skupštini

  • 24.12.2018. 19:32

Učenicima i studentima treba posvetiti posebnu pažnju, jer su oni budućnost Republike Srpske – poručio je potpredsjenik Narodne skupštine  Milan Petković, koji je organizovao novogodišnji prijem za najuspješnije u banjalučkoj regiji. 

Smatra da mladi imaju dovoljno znanja da doprinesu razvoju Republike i zbog toga, kaže, institucije moraju da ulože više napora i pruže priliku mladima da nakon školovanja ne bi odlazili u inostranstvo.

"Kao dosad najmlađi potpredsjednik Narodne skupštine i neko ko je predstavnik jedne nove generacije političara, da ne pravim novogodišnji prijem za političare, za privrednike, nego da napravim prijem za mlade ljude, za najbolje učenike, za najbolje studente, jer sam smatrao da su oni upravo budućnost Republike Srpske, a da se u prošlosti nije pridavalo pažnje takvim ljudima", kaže Milan Petković, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Učenici i studenti kažu da im je današnji prijem u Skupštini značajan. Nadaju se da će  obrazovne potrebe biti na listi prioriteta svim političarima.

"Jeste sigurno novi pomak da mlade ljude i srednjoškolce uključuju u neke političke tokove, da i mi se upoznajemo sa nekim političkim stavovima sa kojima možda nismo bili upoznati", kaže David Kojčinović, učenik Medicinske škole Banjaluka.

"Velika nam je čast što nas je potpredsjednik pozvao i što smo danas ovdje, nadamo se da ćemo u narednom periodu opravdati ovaj poziv", kaže učenica srednje škole "Petar Kočić" iz Srpca, Nadežda Gavrić.

Na prijemu u Skupštini bili su stipendisti Fonda dr Milan Jelić, najbolji učenici osnovnih i srednjih škola banjalučke regije, ali i predstavnici Centra Zaštiti me. Prijemu je prisustvovala i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм