Sjednica Skupštine grada

Prijedor: Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

  • 29.05.2020. 11:26

Sjednica Skupštine grada Prijedora prekinuta je zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović izjavio je da se sjednica samo odgađa.

"Biće sazvana sjednica šefova odborničkih klubova gdje će se pokušati usagalsiti termin za nastavak sjednice", rekao je Duratović novinarima u Prijedoru nakon što je prekinuo današnje zasjedanje.

On je najavio da će ispoštovati odredbe Kodeksa, prema kojem odbornik koji se neopravdano ne pojavi na sjednici i ne opravda svoj izostanak može da se sankcioniše odbijanjem deset do 30 odsto odborničkog dodatka.

"I to ću predložiti Komisiji za izbor i imenovanja, pa ćemo pokušati uvesti red u rad ove skupštine", istakao je Duratović.

Na pitanje novinara o inicijativi za njegovu smjenu koju je podnijela natpolovična većina, Duratović je odgovorio da je to demokratski proces koji se dešava u svakoj skupštini.

"Prihvatam odluku skupštinske većine. Ukoliko bude izglasana, naravno da ću prihvatiti i nastaviti raditi kao odbornik, kao i do sada", dodao je Duratović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović izjavio je da je većina odobornika iz ovog kluba došla na sjednicu, poštujući dnevni red i želeći da ne stoji sve što je njime predloženo.

"Ostale kolege sa svojim legitimnim pravom nisu došle, iz kojeg razloga ne znam, pa sjednica nije mogla otpočeti", rekao je Pavlović.

Početku današnje sjednice prisustvovalo je 15 odbornika od ukupno 31, i to šest od sedam odbornika SNSD-a, pet samostalnih odbornika, dva odbornika PDP-a, jedan odbornik sa liste nacionalnih manjina i jedan odbornik DF-a, koji je i predsjednik Skupštine.

Sjednici nije prisustvovalo šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA, jedan odbornik SDP BiH i jedan odbornik SNSD-a koji je i potpredsjednik Skupštine.