Nedeljko Čubrilović

Prijedlozima za proširenje Savjeta ministara direktno se radi na rušenju Ustava BiH

  • 12.04.2019. 13:50

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da se prijedlozima za proširenje Savjeta ministara direktno radi na rušenju Ustava BiH i da neki žele da zadovolje svoje apetite kod podjele vlasti na nivou BiH.

"Neki se samo deklarativno zalažu za BiH, a na svakom koraku pokušavaju da je uruše, te da promijene njenu ingerenciju, odnos snaga u odnosu na entitete i na samo rukovodstvo BiH", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa šefom misije OEBS-a u BiH Brusom Bertonom. 

Čubrilović je naveo da je sa Bertonom razgovarao o aktuelnim pitanjima, poput Nacrta zakona o javnom redu i miru i drugih, koji bi trebalo da budu razmatrani na narednoj sjednici parlamenta Republike Srpske 16. aprila. 

"Ovdje niko ne bježi od najboljih rješenja i zakon ima smisla donositi ako donosi boljitak. Mislim da se previše izgubilo vremena napadajući ovaj nacrt zakona u kome nema nekih bitnih izmjena u odnosu na važeći", istakao je Čubrilović. 

On je rekao da je ovaj zakon na dnevnom redu u formi nacrta, nakon čega slijedi javna rasprava i mogućnost da se na njega djeluje amandmanima ukoliko ima potrebe da se nešto mijenja. 

"Gubeći vrijeme na ovakvim zakonima, nama prolaze mnogo važnije stvari u BiH - nemogućnost implementacije izbornih rezultata i formiranja kompletne vlasti na nivou BiH", istakao je Čubrilović.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da je Vlada Republike Srpske povukla iz skupštinske procedure Nacrt zakona o javnom okupljanju, Čubrilović je rekao da taj nacrt zakona nije ni upućen u skupštinsku proceduru. 

On kaže da je ovo izgubljeno vrijeme u odnosu na probleme koji postoje u BiH jer niko ne govori o novim investicijama, a u BiH niko ne dolazi sa ozbiljnom pričom o njoj, njenoj kompoziciji i njenom realnom sektoru. 

"Mislim da je najvažnije da se formira Savjet ministara, da BiH može da konstituiše kompletno svoju vlast i da se može predstaviti Evropi i svijetu kao ozbiljna zemlja koja može da bude partner u mnogim oblastima", istakao je Čubrilović. 

Berton nije davao izjave za novinare nakon sastanka sa Čubrilovićem.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина