Uputila Vlada RS

Prijedlog zakona o igrama na sreću pred poslanicima po hitnom postupku

  • 07.03.2019. 11:26

Vlada Republike Srpske uputila je u skupštinsku proceduru po hitnom postupku Prijedlog zakona o igrama na sreću, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

On je naveo da je Vlada u skupštinsku proceduru po hitnom postupku uputila i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji. 

Čubrilović je rekao da je Vlada zatražila spajanje skupštinske rasprave o Prijedlogu zakona o gradu Gradiška i Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske. 

On je obavijestio narodne poslanike da bi prvi dio treće redovne sjednice parlamenta Srpske trebalo da bude okončan u 13.00 časova, a da je nastavak zakazan za utorak, 12. mart. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je tokom skupštinske rasprave o prijedlogu dnevnog reda da je isključivi razlog zbog kojeg je Prijedlog zakona o igrama na sreću upućen u skupštinsku proceduru po htnom postupku to što lobiji iz Srpske i regiona, koji su toliko jaki, koriste pojedine poslanike i pokušavaju da zaustave donošenje ovog zakonskog akta. 

"Ne želimo da dozvolimo lobistima da spriječe donošenje ovog zakona, jer budžet Republike Srpske trpi konkretnu štetu", kaže Višković. 

On je rekao da je ovo liberalan zakon o igrama na sreću kojeg predlaže Republika Srpska, ističući da se u ovoj godini može udvostručiti prihod u budžetu od planiranih 26 miliona KM. 

Šef Poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić zatražio je da se Prijedlog zakona o igrama na sreću povuče sa dnevnog reda i razmatra u redovnoj proceduri.