Lejla Rešić

Prijedlog zakona o gradu Gradiška na narednoj sjednici Vlade Srpske

  • 06.02.2019. 11:15

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas da će na narednoj sjednici Vlade Srpske biti razmatren prijedlog zakona o gradu Gradiška, koji će nakon toga biti upućen Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

"Vjerujem da će se prijedlog zakona o gradu Gradiška naći pred poslanicima na narednoj sjednici Narodne skupštine i da možemo ispoštovati zadati rok i dogovor, a to je da do kraja marta ili početka aprila, odnosno 24. aprila – Dana opštine Gradiška, ovaj zakon stupi na snagu i Gradiška postane osmi grad u Republici Srpskoj", navela je Rešićeva. 

Ona je novinarima u Gradišci, nakon sastanka sa načelnikom opštine Zoranom Adžićem, rekla da je dogovoreno da će stupanje na snagu zakona o gradu Gradiška biti ozvaničeno i uručenjem simbola grada budućem gradonačleniku Zoranu Adžiću. 

Adžić je zahvalio Rešićevoj, resornom ministarstvu, Vladi i Narodnoj skupštini Srpske na podršci koji je Gradiška imala u postupku izrade elaborata za sticanje statusa grada. 

On je istakao da će stanovnicima i privrednicima u Gradiški mnogo značiti status grada, jer će to omogućiti približavanje evropskim institucijama i fondovima, te lakše dobijanje grantovskih sredstava za izgradnju infrastrukture i stvaranje uslova za dalji razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta. 

Sastanku Rešićeve i Adžića prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dane Malešević i zamjenik načelnika opštine Gradiška Dragana Ilić. 

Narodna skupština Srpske usvojila je Nacrt zakona o gradu Gradiška, kojim se uređuje područje, nadležnosti, organi i finansiranje grada, kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske, kojim opština Gradiška dobija status grada.
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.