Dvojica kolega ranjeni

Prije pet godina uz povike "Alahu ekber" ubijen je policajac Dragan Đurić

  • 27.04.2020. 18:17

27. aprila 2015 godine, u 19 časova, uz uzvike “Alahu ekber” iz policijske stanice u Zvorniku odzvanjali su pucnjevi. U terorističkom napadu tragično je ubijen policajac Dragan Đurić, a dvojica njegovih kolega su ranjena. 

Napad je izvršio Nerdin Ibrić, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je u razmjeni vatre likvidiran. I pet godina od tragičnog događaja, sjećanja na taj dan su svježa. Obilježavanje godišnjice terorističkog napada u Zvorniku ovaj put je, zbog svjetske pandemije, bilo u nešto skromnijim uslovima. Počast nastradalom policajcu Draganu Đuriću je odalo nekoliko njegovih kolega uz članove najbliže porodice.

Sam čin terorističkog akta je rasvijetljen, izvršilac je poznat i on je stradao na licu mjesta, ali pozadina i ono zbog čega je do toga došlo još nisu, kaže direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum. 

"Što se tiče MUP-a RS mi smatramo i danas da postoje opasnost i rizik od terorizma u BiH. Mi smo tada, još u to vrijeme formirali posebnu upravu koja se bavi tim pitanjem, odnosno problematikom prijetnji terorističkih aktivnosti", kaže Darko Ćulum, direktor policije Republike Srpske.

Iz Zvorničke policije poručuju da Dragan Đurić ne smije biti zaboravljen, kao ni drugi pripadnici MUP-a Republike Srpske koji su svoje živote izgubili dostojanstveno izvršavajući radni zadatak. Na osnovu lošeg iskustva proisteklog iz ovog terorističkog napada, Policijska uprava Zvornik je pojačala aktivnosti na preduzimanju preventivnih mjera i radnji u cilju sprečavanja krivičnih djela nasilničkog ekstremizma i terorizma. Pokrenut je projekat preventivnog djelovanja lokalne zajednice čiji je cilj očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti na ovom području. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.