Preventivne mjere u Trebinju daju rezultate

  • 07.04.2020. 19:13

Donesene preventivne mjere u borbi protiv korona virusa na području Trebinja i Hercegovine pokazale su se kao dobre.

Još bolje je što trebinjski Štab za vanredne situacije dobro funkcioniše. U to se uvjerio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je prisustvovao današnjoj sjednici. Dodik je Trebinjcima poslao i jasnu poruku.

"Zahvalan sam svim Trebinjcima za podršku u ovim mjerama, pozivam ih da svi sami učine što je moguće da se zaštite, virus se ne prenosi sam od sebe on ne šeta ulicama nego šetaju ljudi koji taj virus prenose", rekao je Milorad Dodik, srpski član predsjendištva BiH.

"Prezentovali smo sliku stanja i u Trebinju i u Hercegovini za sada hvala Bogu nemamo registrovanih slučajeva, nadamo se da će tako i da prođe. Ono što je važno je da sistem funkcioniše počevši od gradskog Štaba Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske", naglasio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Najveća opasnost Trebinju vrebala je sa graničnih prelaza, pogotovo Ivanice jer federalne nadležne službe nisu poštovale preporučene mjere pa one koji su ulazili na ovom prelazu nisu slali u karantin. Zato je Predsjedništvo BiH donijelo odluku da i se u Federaciji uspostave karantini, a ako se to ne desi u narednim satim slijedi zatvaranje prelaza, kaže Dodik.

"Bilo je i onih koji su nam promakli kao što je to na Graničnim prelazima u Orašju, Izačićima pa i ovdje na Ivanici gdje su prolazili ljudi, a nismo mogli sve da ih iskontrolišemo zbog poznate situacije gdje su neki federani političari smatrali da kontrola na međuentitetskoj liniji predstavlja nešto drugo, a ne samo mjeru medicinske zaštite, ali dobro to je iza nas. Mislilm da smo sada shvatili i da je prije svega Federacija shvatila da bez ozbiljne karantinske procedure nema ozbiljne zaštite", istakal je Dodik.

Dodik je imao šta da poruči i biznismenu Rodoljubu Draškoviću, a sve zbog njegovih nedavnih medijskih ispada i neistinitih činjenica koje je izgovorio.

"Država ništa nije dužna Rodoljubu Draškoviću, a gospodin Drašković je bitno dužan državi i sve što je iznio vezano za sposobnost vlasti nije istina i da je gola laž u tom pogledu da to nije bilo korektno zato što je neistina i zato što ne odgovara stvarnosti. I ako je iko, a to smo mi sa nivoa Republike Srpske i grada Trebinja sve činili da učinimo sve što je moguće da Drašković održi svoje biznise", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH danas je obišao i oranice trebinjskog Agrarnog Fonda. Oni su zasadili povrća na oko 270 duluma što je za svaku pohvalu pogotovo u ovoj situaciji rekao je Milorad Dodik.  

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.