Sastanak sa Vučićem u Beogradu

Dodik: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

  • 21.09.2019. 14:07

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković, generalni sekretar predsjednika Srbije.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku u Beogradu poručeno da se odbacuje deklaracija SDA kao antisrpska, andejtonska i antiustavna i da ugrožava osjećaj stabilnosti.

"Za nas Republika Srpska je prioritet", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Beogradu, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Dodik je rekao da su predstavnici političkih partija Republike Srpske jedinstveni u osudi deklaracije i poručio da treba ići u Narodnu skupštinu Srpske i predložiti da bilo kakva odluka traži aktivaciju prava na otcjepljenje Srpske.

On je rekao da Republika Srpska ima potencijale i da traži pomoć od Srbije u svemu.

Dodik je ponovio da je deklaracija, koji je prošlog vikenda usvojio Kongres SDA, dokument svih bošnjačkih političkih partija.

Srpski član Predsjedništva BiH je zahvalio Vučiću i premijeru Srbije Ani Brnabićna svemu što čine za srpski narod u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i predsjednici Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i Socijalističke partije Petar Đokić.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.