Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Preporuka da poslanici NSRS nose maske i drže fizičku distancu

  • 19.05.2020. 18:11

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske dostavio je Narodnoj skupštini osnovne preporuke koje je neophodno ispuniti prilikom sutrašnje sjednice, među kojima je da poslanici i zaposleni obavezno nose masku i da budu dva metra fizički udaljeni za vrijeme i u pauzama sjednice.

Institut je preporučio da na ulazu u zgradu Vlade, gdje će biti održana sjednica parlamenta, budu obezbijeđeni dozatori sa sredstvom za dezinfekciju na bazi 70 odsto alkohola, kao i da se mjeri temperatura beskontaktnim toplomjerom.

"Neophodno je obezbijediti dovoljne količine sredstava za dezinfekciju ruku i postaviti ih u salu", navodi se u preporukama Instituta.

Kada je riječ o sistemu ventilacije, odnosno klimatizacije, stav Instituta je da se, u periodu povećanog rizika za prenošenja kovida-19, ne koristi vještačka ventilacija centralnog tipa, ni klimatizacija split sistema, to jeste sistema u kojem vazduh cirkuliše unutar prostorije prolazeći kroz unutrašnju jedinicu klima uređaja bez zamjene sa spoljnim svježim vazduhom.

"Preporuka je da se prostorije provjetravaju prirodno sa osvježavanjem prostora spoljašnjim vazduhom koliko god je to moguće", naglašavaju iz Instituta.

Kada je riječ o prečišćivačima vazduha, iz Instituta navode da oni imaju efekta ukoliko imaju HEPA filtere.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra u konferencijskoj sali Vlade Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)