Korona u Srpskoj

Preminulo 25 osoba, virus korona potvrđen kod još 268 pacijenata

11:29, 20.04.2021.
Izvor: ATV
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 787 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 268 osoba.

Radi se o 130 muških i 138 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 142 srednje i 107 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 74 osobe su iz Banjaluke, 62 iz Bijeljine, 18 iz Trebinja, po 15 iz Doboja, 10 iz Laktaša, devet iz Bileće, osam iz Šamca, po sedam iz Teslića i Ugljevika, pet iz Modriče, četiri iz Foče, po tri iz Lopara i Šekovića, po dvije iz Dervente, Kotor Varoša, Petrova, Prnjavora, Stanara i Čelinca i po jedna iz Vukosavlja, Gacka, Gradiške, Donjeg Žabara, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Prijedora, Rogatice, Srpca, Han Pijeska, Čajniča i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Šipova, Laktaša, Prijedora, Modriče i Ugljevika i po jedna osoba iz Bileće, Gacka, Gradiške, Bratunca, Ribnika, Banjaluke, Nevesinja, Novog Grada, Pala, Kozarske Dubice, Višegrada, Rogatice, Šamca, Doboja i Bijeljine.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 59.642 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.166* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 41.087 osoba, a testirano je ukupno 250.625 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.180, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 515, a u ostalim bolnicama 665. Na respiratoru je 99 osoba (61 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 38 u ostalim bolnicama).  
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8.567 osoba, a nadzor je završen kod 173.774 osobe.
*Napomena: Na dan 19.04.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana  (jedna osoba iz Teslića).

Pročitajte i:

Sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj

Sa 186 na sat snimio vlastiti odlazak u smrt: Automobil smrskan

Pacijent na UKC-u izvršio samoubistvo

Preminuo bivši poslanik u NSRS u 52. godini života

Snažan zemljotres pogodio Austriju

Predao se načelnik Han Pijeska Slobodan Đurić

Juče regionalni lider SDS-a, danas osumnjičeni za prebijanje

Uhapšen muškarac koji je pucao iz mitraljeza na rođendanskoj žurci

Počinje raspodjela vakcina iz EU, u BiH stiže 214.000 doza

Oksford istražuje imuni odgovor kod ponovo zaraženih

Amazonovi internet sateliti će biti lansirani pomoću rakete Atlas V