UKC Republike Srpske

Preminule još četiri osobe pozitivne na virus gripa

  • 01.02.2019. 16:17

Јoš četiri pacijenta koja su bila zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci preminula su od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

"Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima (pridruženim oboljenjima), koje su bile pozitivne na virus influence A/H1/pdm09", navedeno je u saopštenju.

Institut za javno zdravstvo svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za petu nedjelju koji će javnosti biti dostupni u utorak, 5. februara.

"Podsjećamo građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem žive i rade, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama, poštuju preporuke nadležnih ustanova", ističu iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema podacima Instituta, od početka sezone od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija umrlo je 20 osoba.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић